Recept
« Terug naar recepten
Slaatje van gerookte forel
PT45M
Slaatje van gerookte forel
Een heerlijk slaatje van gerookte forel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slaatje van gerookte forel te bereiden
De forelfilets in brede repen snijden.
De karnemelk opkloppen met de mosterd, op smaak brengen met peper en zout. Foreleitjes toevoegen.
Aardappelen schillen en versnijden tot lucifers. In hete frituurolie bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
Het slaatje maken: verschillende soorten sla en fijn gesnipperde sjalot mengen. Overgieten met een beetje karnemelkdressing. Het vruchtvlees van de gepelde tomaat in blokjes snijden.
Serveren: het slaatje in het midden van het bord, daarop de gerookte forel de nog met een lepel dressing overgoten wordt. Leg de gefrituurde 'lucifers' als kroon op het werk en versier met tomaat en blaadjes munt.
De karnemelk opkloppen met de mosterd, op smaak brengen met peper en zout. Foreleitjes toevoegen.
Aardappelen schillen en versnijden tot lucifers. In hete frituurolie bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
Het slaatje maken: verschillende soorten sla en fijn gesnipperde sjalot mengen. Overgieten met een beetje karnemelkdressing. Het vruchtvlees van de gepelde tomaat in blokjes snijden.
Serveren: het slaatje in het midden van het bord, daarop de gerookte forel de nog met een lepel dressing overgoten wordt. Leg de gefrituurde 'lucifers' als kroon op het werk en versier met tomaat en blaadjes munt.