Recept
« Terug naar recepten
Slakken met knoflookboter
PT40M
Slakken met knoflookboter
Een heerlijk slakken met knoflookboter recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slakken met knoflookboter te bereiden
Doe de wijn, bouillon, dragon en 125 ml water in een steelpannetje en laat dit 2 min. koken.
Voeg de slakken toe en laat ze 7 min. zachtjes meestoven.
Haal de pan van het vuur en laat de slakken afkoelen in het vocht.
Giet de slakken af en doe in elk huisje een slak.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Vermengde knoflook, basilicum, peterselie en dragon.
Meng de boter met dit mengsel en breng op smaak met zout en peper.
Smeer een beetje kruidenboter in elk huisje en leg de huisjes op een slakkenbord of op een bakplaat met daarop een laagje grof zout.
Bak ze zeven tot acht minuten, totdat
de boter is gesmolten en de slakken door en door warm zijn.
Die direct op met knapperig brood om in de knoflookboter te dopen.
Voeg de slakken toe en laat ze 7 min. zachtjes meestoven.
Haal de pan van het vuur en laat de slakken afkoelen in het vocht.
Giet de slakken af en doe in elk huisje een slak.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Vermengde knoflook, basilicum, peterselie en dragon.
Meng de boter met dit mengsel en breng op smaak met zout en peper.
Smeer een beetje kruidenboter in elk huisje en leg de huisjes op een slakkenbord of op een bakplaat met daarop een laagje grof zout.
Bak ze zeven tot acht minuten, totdat
de boter is gesmolten en de slakken door en door warm zijn.
Die direct op met knapperig brood om in de knoflookboter te dopen.
Bert Allers zegt:
m.v.g. Bert Allers