KookJij

Slakken met knoflookboter

Een heerlijk slakken met knoflookboter recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Slakken met knoflookboter te bereiden

Doe de wijn, bouillon, dragon en 125 ml water in een steelpannetje en laat dit 2 min. koken.
Voeg de slakken toe en laat ze 7 min. zachtjes meestoven.
Haal de pan van het vuur en laat de slakken afkoelen in het vocht.
Giet de slakken af en doe in elk huisje een slak.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Vermengde knoflook, basilicum, peterselie en dragon.
Meng de boter met dit mengsel en breng op smaak met zout en peper.
Smeer een beetje kruidenboter in elk huisje en leg de huisjes op een slakkenbord of op een bakplaat met daarop een laagje grof zout.
Bak ze zeven tot acht minuten, totdat
de boter is gesmolten en de slakken door en door warm zijn.
Die direct op met knapperig brood om in de knoflookboter te dopen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bert Allers

Bert Allers zegt:
Ernie Bedankt voor de leuke reactie:);:)
m.v.g. Bert Allers
ernie

ernie zegt:
hallo bert,ik hoop dat de slakken die je gebruikt,in ieder geval niet zo oud zijn als dit recept,anders wordt het een taaie bedoening