Recept
« Terug naar recepten
Slasoep alla niek
PT30M
Slasoep alla niek
Een heerlijk slasoep alla niek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slasoep alla niek te bereiden
-De harde kern uit de sla verwijderen en de rest in stukken snijden of scheuren.
-Het water opzetten met de bouillonblokjes en aan de kook brengen.
-De blokjes aardappel erbij doen samen met de ui, knoflook, laurier en tijm.
-Na 8 minuten de sla erbij doen maar 1 handvol sla aan de kant houden.
-De laurier eruit halen.
-Laten koken tot de sla geslonken is en dan het geheel met een staafmixer pureren.
-De kookroom erbij doen en afkruiden met nootmuskaat, peper en evt. zout. (even proeven).
-Alles goed doorwarmen.
-In tussen het shoarmavlees gaar bakken en goed laten uitlekken.
-De soep in kommen doen, het shoarmavlees erover verdelen, de achtergehouden sla erover strooien en als laatste de parmezaan.
-Je kan natuurlijk ook de shoarma, parmezaan en sla in kommetjes op tafel zetten.
-Het water opzetten met de bouillonblokjes en aan de kook brengen.
-De blokjes aardappel erbij doen samen met de ui, knoflook, laurier en tijm.
-Na 8 minuten de sla erbij doen maar 1 handvol sla aan de kant houden.
-De laurier eruit halen.
-Laten koken tot de sla geslonken is en dan het geheel met een staafmixer pureren.
-De kookroom erbij doen en afkruiden met nootmuskaat, peper en evt. zout. (even proeven).
-Alles goed doorwarmen.
-In tussen het shoarmavlees gaar bakken en goed laten uitlekken.
-De soep in kommen doen, het shoarmavlees erover verdelen, de achtergehouden sla erover strooien en als laatste de parmezaan.
-Je kan natuurlijk ook de shoarma, parmezaan en sla in kommetjes op tafel zetten.