Recept
« Terug naar recepten
Slibtongetjes op een bedje van gemengde groenten e
PT60M
Slibtongetjes op een bedje van gemengde groenten e
Een heerlijk slibtongetjes op een bedje van gemengde groenten e recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slibtongetjes op een bedje van gemengde groenten e te bereiden
Visfumet maken volgens standaard recept.
De doperwten koken in wat water met zout en knoflook. Afgieten en door de passé-vite, gebruik de fijnste schijf, draaien. Oproeren met wat roomboter en afsmaken met peper en zout.
De wortel, prei en selderij in fijne julienne snijden. Aanfruiten in boter en afblussen met wat visfumet.
Sjalotjes aanfruiten. Room toevoegen en reduceren tot de helft.
De augurkjes, kappertjes en bieslook zeer fijn snijden.
14 Tongfilets, met de huidkant naar boven in een ovenschaal leggen. De doperwtenpuree erop spuiten. De rest van de tongfilets met de huidkant naar beneden erop leggen.
Visfumet erbij gieten en in de oven pocheren op 180°C gedurende 7 à 8 minuten.
De groenten verwarmen.
De saus verwarmen en de augurkjes, kappertjes en bieslook toevoegen.
Presentatie:
In het midden van een voorverwarmd bord de groeten leggen. Daarop de tongfilet leggen. De saus erover gieten.
Serveer erbij wat stokbrood. (eventueel zelfgemaakt.)
De doperwten koken in wat water met zout en knoflook. Afgieten en door de passé-vite, gebruik de fijnste schijf, draaien. Oproeren met wat roomboter en afsmaken met peper en zout.
De wortel, prei en selderij in fijne julienne snijden. Aanfruiten in boter en afblussen met wat visfumet.
Sjalotjes aanfruiten. Room toevoegen en reduceren tot de helft.
De augurkjes, kappertjes en bieslook zeer fijn snijden.
14 Tongfilets, met de huidkant naar boven in een ovenschaal leggen. De doperwtenpuree erop spuiten. De rest van de tongfilets met de huidkant naar beneden erop leggen.
Visfumet erbij gieten en in de oven pocheren op 180°C gedurende 7 à 8 minuten.
De groenten verwarmen.
De saus verwarmen en de augurkjes, kappertjes en bieslook toevoegen.
Presentatie:
In het midden van een voorverwarmd bord de groeten leggen. Daarop de tongfilet leggen. De saus erover gieten.
Serveer erbij wat stokbrood. (eventueel zelfgemaakt.)