Verdeel de rijst over de borden, schep daarop (of er naast) de kippendijen en schep de saus er over.
Bestrooi tenslotte met de peterselie en amandelschilfers.
Geef er harissa bij of sambal badjak.
Als groente bv. gestoomde boontjes of broccoli, denk ook aan een groene salade.
*****
Wil je echt Marokkaans doen,geef er dan zoete muntthee bij.
Koud bier gaat ook prima,evenals een niet al te droge witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Slow Cooker : kip met abrikozenrijst op Marokkaanse wijze
PT315M
Slow Cooker : kip met abrikozenrijst op Marokkaanse wijze
De Marokkaanse keuken is ontstaan door invloeden van Arabieren,Moren,Berbers (en Joden).Er zijn dus Afrikaanse elementen,maar ook elementen van Spaanse en Italiaanse origine.Het zit er een beetje tussen in.Het is vaak flink gekruid (rash el hanout,harissa,komijn,geelwortel of saffraan),er wordt dikwijls gebruik gemaakt amandelen en gedroogde vruchten (pruimen,abrikozen,dadels,rozijnen) en de schil van ingemaakte citroenen.Er zijn veel stoofpotten (begin van slowcooken?).Het is een geurige en elegante keuken.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
315 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kennis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Slow Cooker : kip met abrikozenrijst op Marokkaanse wijze te bereiden
1).Bak de kippendijen snel bruin in rijstolie.
2).Haal de dijen er uit en bak in de overgebleven olie plus
eventueel nog een beetje de uien en knoflook zacht.
3).Doe er dan bij de Rash el Hanout, citroenschil,
tomaten jus en kippenbouillon.
4).Doe de uien-tomaten mix met de kippendijen in de slow cooker, zet hem hoog en laat de massa 90 minuten garen.
5).Zet hem dan op laag en laat de massa daarin 3 uren garen.
6).Na 2 van de 3 uur de dadels en honing er bij doen en doorgaan met slow cooken.
RIJST: doe alle ingrediënten bij elkaar, hussel goed en breng het vocht snel aan de kook, laat 3 minuten koken. Vuur laag, pan op een plaatje (hoeft niet bij inductie,jekunt dan het vuur op z'n laagst zetten) en nog eens 10 minuten laten sudderen. Al die tijd blijft het deksel op de pan. Na de 10 minuten mag het deksel er af en wordt de rijst met 2 vorken los gewoeld.
2).Haal de dijen er uit en bak in de overgebleven olie plus
eventueel nog een beetje de uien en knoflook zacht.
3).Doe er dan bij de Rash el Hanout, citroenschil,
tomaten jus en kippenbouillon.
4).Doe de uien-tomaten mix met de kippendijen in de slow cooker, zet hem hoog en laat de massa 90 minuten garen.
5).Zet hem dan op laag en laat de massa daarin 3 uren garen.
6).Na 2 van de 3 uur de dadels en honing er bij doen en doorgaan met slow cooken.
RIJST: doe alle ingrediënten bij elkaar, hussel goed en breng het vocht snel aan de kook, laat 3 minuten koken. Vuur laag, pan op een plaatje (hoeft niet bij inductie,jekunt dan het vuur op z'n laagst zetten) en nog eens 10 minuten laten sudderen. Al die tijd blijft het deksel op de pan. Na de 10 minuten mag het deksel er af en wordt de rijst met 2 vorken los gewoeld.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
JG zegt:
Moet dit in de slow cooker of in een losse pan?
Jan A van der Hoeden zegt:
Harry Löhr zegt: