KookJij

Smashed potatoes van culinaire krieltjes

Smashed potatoes van culinaire krieltjes
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Lidl
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Smashed potatoes van culinaire krieltjes te bereiden

  1. Als je culinaire krieltjes gebruikt, kook deze dan eerst beetgaar in water met een goede snuf zout.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Leg de jachtkrieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Gebruik een glas of een aardappelstamper om de krieltjes voorzichtig te pletten, zodat ze een beetje uit elkaar vallen, maar nog steeds hun vorm behouden.
  5. Snijd de rode uien in partjes.
  6. Doe de rode ui en spekblokjes in een kom en maak aan met 1 eetlepel olijfolie.
  7. Verspreid de rode ui en spekblokjes rondom en op de krieltjes.
  8. Besprenkel de geplette krieltjes met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  9. Bak de krieltjes in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
  10. Maak intussen de salsa.
  11. Hak de peterselie, tijm en kappertjes fijn.
  12. Rasp en pers de citroen en sinaasappel uit.
  13. Meng de fijngehakte peterselie, tijm, kappertjes, citroensap en -rasp, sinaasappelsap en -rasp in een kom.
  14. Voeg de olijfolie toe en roer goed door.
  15. Breng op smaak met zout en peper.
  16. Haal de krokante krieltjes uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
  17. Verdeel de knapperige spekblokjes en gekarameliseerde rode ui over de krieltjes.
  18. Lepel de salsa van peterselie, tijm, kappertjes en citrus over het geheel.
  19. Vervang het spek door vegan spekjes of cashewnoten voor een heerlijke vega versie van deze krokante jachtkrieltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst