Recept
« Terug naar recepten
Smashed potatoes van culinaire krieltjes
PT40M
Smashed potatoes van culinaire krieltjes
Smashed potatoes van culinaire krieltjes
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Lidl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Smashed potatoes van culinaire krieltjes te bereiden
- Als je culinaire krieltjes gebruikt, kook deze dan eerst beetgaar in water met een goede snuf zout.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de jachtkrieltjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Gebruik een glas of een aardappelstamper om de krieltjes voorzichtig te pletten, zodat ze een beetje uit elkaar vallen, maar nog steeds hun vorm behouden.
- Snijd de rode uien in partjes.
- Doe de rode ui en spekblokjes in een kom en maak aan met 1 eetlepel olijfolie.
- Verspreid de rode ui en spekblokjes rondom en op de krieltjes.
- Besprenkel de geplette krieltjes met 2 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de krieltjes in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Maak intussen de salsa.
- Hak de peterselie, tijm en kappertjes fijn.
- Rasp en pers de citroen en sinaasappel uit.
- Meng de fijngehakte peterselie, tijm, kappertjes, citroensap en -rasp, sinaasappelsap en -rasp in een kom.
- Voeg de olijfolie toe en roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de krokante krieltjes uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
- Verdeel de knapperige spekblokjes en gekarameliseerde rode ui over de krieltjes.
- Lepel de salsa van peterselie, tijm, kappertjes en citrus over het geheel.
- Vervang het spek door vegan spekjes of cashewnoten voor een heerlijke vega versie van deze krokante jachtkrieltjes.