Recept
« Terug naar recepten
Smeuïge Dadelcake met crème fraîche
PT30M
Smeuïge Dadelcake met crème fraîche
De cake even laten afkoelen, serveer met een dot crème fraîche.
Recept van:
Fairfood
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
www.fairflavours.org
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Smeuïge Dadelcake met crème fraîche te bereiden
Dit is een recept van Topchef Andy McDonald voor de Fair Flavours campagne van Fairfood, bekijk zijn video op www.fairflavours.org.
Dadelcake
Gedroogd fruit, dadels, boter, water, gecondenseerde melk in een pan aan de kook brengen. Drie minuten laten pruttelen. 20 minuten laten staan (van het vuur af). Oven voorverwarmen op 160 graden. Cakeblik beboteren en bekleden met bakpapier. Na 20 minuten bloem, baksoda en marmelade aan het mengsel in de pan toevoegen en doorroeren. Cakeblik vullen en 90 minuten bakken in de oven.
Bord opmaken
De cake even laten afkoelen, serveer met een dot crème fraîche.
Dadelcake
Gedroogd fruit, dadels, boter, water, gecondenseerde melk in een pan aan de kook brengen. Drie minuten laten pruttelen. 20 minuten laten staan (van het vuur af). Oven voorverwarmen op 160 graden. Cakeblik beboteren en bekleden met bakpapier. Na 20 minuten bloem, baksoda en marmelade aan het mengsel in de pan toevoegen en doorroeren. Cakeblik vullen en 90 minuten bakken in de oven.
Bord opmaken
De cake even laten afkoelen, serveer met een dot crème fraîche.