Recept
« Terug naar recepten
Sneeuwster van Maitre Paul!
PT60M
Sneeuwster van Maitre Paul!
Een heerlijk sneeuwster van maitre paul! recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
receptensite
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sneeuwster van Maitre Paul! te bereiden
Een springvorm (22 cm) dik met boter bestrijken en met gezeefde bloem bestuiven.
Van de boter, de bloem, de maizena, het zout, de eieren, de suiker een deeg maken.
Het deeg meteen overdoen in een springvorm.
De vorm op een rooster midden in een vrij hete oven (190 graden) plaatsen.
De taart laten rijzen en gaar en bruin laten worden.
( De taart is gaar wanneer ze veerkrachtig aanvoelt).
Na het bakken van de cake, de taart halveren.
Insmeren met de stijfgeklopte slagroom.
In de bovenkant van de taart maakt u zes inkepingen vanuit het midden naar de rand van de taart toe.
Daar komt een laag slagroom op daar doet u de advocaat bij.
Van de boter, de bloem, de maizena, het zout, de eieren, de suiker een deeg maken.
Het deeg meteen overdoen in een springvorm.
De vorm op een rooster midden in een vrij hete oven (190 graden) plaatsen.
De taart laten rijzen en gaar en bruin laten worden.
( De taart is gaar wanneer ze veerkrachtig aanvoelt).
Na het bakken van de cake, de taart halveren.
Insmeren met de stijfgeklopte slagroom.
In de bovenkant van de taart maakt u zes inkepingen vanuit het midden naar de rand van de taart toe.
Daar komt een laag slagroom op daar doet u de advocaat bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
SonOfaB...aker zegt:
Verder vindt ik 5 eieren nogal veel, gekeken naar de andere ingredienten. Ik weet niet hoe groot de eieren zijn, maar bij medium eieren zal het erg naar ei smaken en te elastisch van strucuur zijn. Zeker zonder maizena. Bovendien gebruiken we in biscuit geen zelfrijzend bakmeel.
Daarnaast is een sneeuwster ong 18 tot 20 cm en bestaat de top uit slechts een derde, niet de helft.
Maar als je echt de absurde luchtigheid van het huidige biscuit wilt dan kun je beter een mix kopen van Dr. Oetker ofzo, er is geen bakker die met de normale ingredienten zo'n luchtig biscuit kan bakken, dat vergt een heleboel chemische toevoegingen.
A@ddie zegt:
Jij geeft het advies om moskovisch gebak te maken maar, dan krijg je geen sneeuwster. Dat is een veel luchtiger gebak dan moskovisch en heel erg lekker. Onder de slagroom meng je een beetje advokaat de rest doe je als garnering boven in de punt.
Voor degene waar het recept niet heeft gewerkt, kijk een goed na of je de juiste hoeveelheden hebt gebruikt van alles, het is een heel erg simpel recept wat altijd lukt. Succes.
Kookgroetjes, @Addie.
Ann zegt:
Beter maken met moskovisch gebak; 5 eieren, 125 gr suiker, 50 gram bloem, 75 gr zelfrijzend bakmeel. Eieren en suiker 10 minuten mixen op hoogste stand, evt vanille of citroenrasp toevoegen, meel erdoor roeren en 35 minuten bakken op 175 graden. Springvorm van 24 gebruiken dan.
Marco zegt:
Nu dus een kleffe dunne gebakken plak, helaas geen sneeuwster vanavond....
addie zegt:
Zelf heb ik de taart al een paar keer gemaakt met heel veel succes, iedereen vond hem lekker.
Bak de taart op 180 graden en laat hem zo nodig wat langer in de oven staan. Als de taart binnenin niet gaar is, zakt hij in.
Succes.
Kookgroet, Addie.
derbyke zegt:
lilian zegt:
Anna zegt:
Groet,
Anna
Kookjij.
lilian zegt:
gr lilian
ADDIE zegt:
Zag zojuist jullie vraagje staan. Heb vandaag de taart gebakken en heb een vorm van 22 cm. gebruikt. De ingrediënten kloppen wel.
Kookgroetjes, Addie.
margriet1967 zegt:
SonOfaB...aker zegt:
- 3 eieren (M)
- 120 gram suiker
- 60 gram bloem
- 20 gram maizena
- mespuntje zout
Optioneel: vanillemerg / citroenzeste
Als je de warme methode met hele eieren gebruikt, klop ze dan au-bain-marie voor 10 minuten en klop het vervolgens op de laagste stand koud.