Serveer dit met krupuk en serundeng.
Geef hierbij een koud pilsje of warme thee.
Als er wijn bij geschonken moet worden,denk dan aan een Riesling Kabinett of Spaetlese Trocken.
Recept
« Terug naar recepten
Snelle Bami Fantasie I
PT40M
Snelle Bami Fantasie I
Chinese eiernoedels met vlees en groeneten
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Singapore
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snelle Bami Fantasie I te bereiden
1).Doe voor de wokolie de ingrediënten door elkaar en meng ze goed.
2).Bak van het eiermengsel 3 omeletten en snij die dan vervolgens in dunne reepjes.
3).Breng in een pan water aan de kook en laat de mie-nesten daarin volgens voorschrift garen. Giet dan de mie in een vergiet en spoel koud af en haal uit elkaar en laat afkoelen.
4).Verhit in de wadjan een aantal eetlepels van de zelfgemaakte wokolie en fruit daarin zacht de uien, knoflook en prei en zet dit in een apart kommetje.
5).Verhit wederom een aantal eetlepels zelfgemaakte wokolie en bak daarin de bamigroenten samen met de bamispeciaal kruiden tot ze slap zijn geworden en doe dan de bami er door met de uienmix.
6).Onder voortdurend roeren het geheel door en door verwarmen met de ketjap, de Nam Pao Prik.
7).Vlak voor het opdienen de omelet-reepjes er door roeren en een flinke hoeveelheid korianderblaadjes.
2).Bak van het eiermengsel 3 omeletten en snij die dan vervolgens in dunne reepjes.
3).Breng in een pan water aan de kook en laat de mie-nesten daarin volgens voorschrift garen. Giet dan de mie in een vergiet en spoel koud af en haal uit elkaar en laat afkoelen.
4).Verhit in de wadjan een aantal eetlepels van de zelfgemaakte wokolie en fruit daarin zacht de uien, knoflook en prei en zet dit in een apart kommetje.
5).Verhit wederom een aantal eetlepels zelfgemaakte wokolie en bak daarin de bamigroenten samen met de bamispeciaal kruiden tot ze slap zijn geworden en doe dan de bami er door met de uienmix.
6).Onder voortdurend roeren het geheel door en door verwarmen met de ketjap, de Nam Pao Prik.
7).Vlak voor het opdienen de omelet-reepjes er door roeren en een flinke hoeveelheid korianderblaadjes.
Jan A van der Hoeden zegt:
Thaise sambal met trassi