Recept
« Terug naar recepten
Snelle champignonsoep
PT15M
Snelle champignonsoep
Een heerlijk snelle champignonsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snelle champignonsoep te bereiden
-Het water opzetten met de bouillonblokjes en laten koken.
-Intussen een roux maken met de boter, bloem en de bouillon.
-De champignons in de bouillon doen en zachtjes laten meekoken.
-De roux beetje bij beetje door de bouillon roeren tot de soep de gewenste dikte heeft.
-Het bakje roomkaas met kruiden erbij doen en flink peper.
-Blijven roeren tot de roomkaas opgelost is.
-De peterselie erdoor roeren en heet serveren.
-Intussen een roux maken met de boter, bloem en de bouillon.
-De champignons in de bouillon doen en zachtjes laten meekoken.
-De roux beetje bij beetje door de bouillon roeren tot de soep de gewenste dikte heeft.
-Het bakje roomkaas met kruiden erbij doen en flink peper.
-Blijven roeren tot de roomkaas opgelost is.
-De peterselie erdoor roeren en heet serveren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tineke zegt:
apu zegt: