Recept
« Terug naar recepten
Snelle hapjes
PT20M
Snelle hapjes
Een heerlijk snelle hapjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Snelle hapjes te bereiden
- Maak de champignons schoon met een borsteltje.
- breek de steeltjes eruit
- Maak het tartaargehakt aan met de kruiden en rol er kleine balletjes van.
- Druk de balletjes in de champignons, bestrooi met geraspte kaas en zet ca. 15 minuten in voorverwarmde oven +/- 220 gr.
- Halveer de gewassen tomaatjes, hol ze uit en vul ze met de roomkaas.
- Leg er een basilicumblaadje op en plak de helften weer tegen elkaar. Prikker erdoor.
- Snijd de kipfilet in blokjes en marineer ze 15 min. in ketjap met knoflook.
- tip: bestrooi de gehakte knoflook direkt met zeezout, zo blijven de aroma's beter bewaard!
- Steek de blokjes aan cocktailprikkers en bak ze bruin en gaar.
- Serveer met zelfgemaakte of kant- en klare pinda- of satesaus.
- Leg een plak salami op een plankje. Besmeer met mon chou (of andere roomkaas naar keuze, al dan niet gekruid)
- Leg daar weer een besmeerde plak salami op, herhaal dit enkele malen (zo hoog als je de toren hebben wil)
- Snijd dit in puntjes of blokjes en serveer met prikkertjes.
- Je kunt varieren met de vulling, roer er bijv. zongedroogde tomaatstukjes door of knoflook, en ook de salami kun je vervangen door bijv. ham, kalkoenfilet of ander snijvlees.
- Snijd de appel in gelijke partjes, verwijder het klokhuis en besprenkel met citroensap. (tegen bruin worden)
- Snijd de augurkjes in de lengte door.
- Leg een plakje rauwe ham op een plankje en leg daarop een partje appel en augurk.
- Rol op en leg op een schaal
- Je kunt er nog een toefje peterselie insteken, of een (kerrie) sausje op de appel druppelen.
- Besmeer plakjes stokbrood met roomkaas, die je vermengd hebt met stukjes zongedroogde tomaat en uitgebakken spekjes.
- Garneer met een van de ingredienten. (tomaatreepje of spekreepje)
- breek de steeltjes eruit
- Maak het tartaargehakt aan met de kruiden en rol er kleine balletjes van.
- Druk de balletjes in de champignons, bestrooi met geraspte kaas en zet ca. 15 minuten in voorverwarmde oven +/- 220 gr.
- Halveer de gewassen tomaatjes, hol ze uit en vul ze met de roomkaas.
- Leg er een basilicumblaadje op en plak de helften weer tegen elkaar. Prikker erdoor.
- Snijd de kipfilet in blokjes en marineer ze 15 min. in ketjap met knoflook.
- tip: bestrooi de gehakte knoflook direkt met zeezout, zo blijven de aroma's beter bewaard!
- Steek de blokjes aan cocktailprikkers en bak ze bruin en gaar.
- Serveer met zelfgemaakte of kant- en klare pinda- of satesaus.
- Leg een plak salami op een plankje. Besmeer met mon chou (of andere roomkaas naar keuze, al dan niet gekruid)
- Leg daar weer een besmeerde plak salami op, herhaal dit enkele malen (zo hoog als je de toren hebben wil)
- Snijd dit in puntjes of blokjes en serveer met prikkertjes.
- Je kunt varieren met de vulling, roer er bijv. zongedroogde tomaatstukjes door of knoflook, en ook de salami kun je vervangen door bijv. ham, kalkoenfilet of ander snijvlees.
- Snijd de appel in gelijke partjes, verwijder het klokhuis en besprenkel met citroensap. (tegen bruin worden)
- Snijd de augurkjes in de lengte door.
- Leg een plakje rauwe ham op een plankje en leg daarop een partje appel en augurk.
- Rol op en leg op een schaal
- Je kunt er nog een toefje peterselie insteken, of een (kerrie) sausje op de appel druppelen.
- Besmeer plakjes stokbrood met roomkaas, die je vermengd hebt met stukjes zongedroogde tomaat en uitgebakken spekjes.
- Garneer met een van de ingredienten. (tomaatreepje of spekreepje)
Mijn kookverhaal (Liske Stienen)
Serveer deze snelle hapjes op een mooie schaal, en garneer deze met verse kruiden die je ook als ingredient hebt gebruikt. Zeker een succes op feestjes!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liske zegt:
Liske zegt:
Ik zie dat je alweer weg bent dus ik kan nu even iets rechtzetten:
Ik had tussen elk hapje een regeltje open gelaten en ook tussen de ingredienten per hapje. Jammer dat dit niet is overgenomen door kookjij, want het lijkt nu erg onoverzichtelijk. Ik hoop dat men er toch van geniet! Groetjes, Liz.
Mie Toe zegt: