Recept
« Terug naar recepten
Snelle kippencurry
PT18M
Snelle kippencurry
Een heerlijk snelle kippencurry recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
18 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snelle kippencurry te bereiden
Pel en ontpit de tomaat, schil de appel en snij ze in blokjes. Snij de kip in grote brokjes.
Meng in een kom de room, de kerrie en de gevogeltefond. Voeg er de rozijnen en het water aan toe. Kruid licht met zout en peper.
Leg in een glazen ovalen ovenschotel met deksel de blokjes appel en tomaat. Leg daarop de kip en bestrooi met peper. Verdeel daarover de kerriebereiding. Meng voorzichtig, dek af en zet gedurende 5 minuten in de microgolfoven op maximaal vermogen. Roer en zet opnieuw 3 minuten in de microgolfoven. Controleer of de kip gaar is en zet indien nodig nog 1 tot 2 minuten in de microgolfoven afhankelijk van het vermogen van uw microgolfoven.
Meng in een kom de room, de kerrie en de gevogeltefond. Voeg er de rozijnen en het water aan toe. Kruid licht met zout en peper.
Leg in een glazen ovalen ovenschotel met deksel de blokjes appel en tomaat. Leg daarop de kip en bestrooi met peper. Verdeel daarover de kerriebereiding. Meng voorzichtig, dek af en zet gedurende 5 minuten in de microgolfoven op maximaal vermogen. Roer en zet opnieuw 3 minuten in de microgolfoven. Controleer of de kip gaar is en zet indien nodig nog 1 tot 2 minuten in de microgolfoven afhankelijk van het vermogen van uw microgolfoven.