Ben heel lang bezig geweest met het ideale recept voor Snert. En echte Snert mag geen erwtensoep heten. Erwtensoep zit in blik. :)
Lepel moet erin blijven staan. Maar heb het vorig jaar gevonden na veel uitproberen.
Recept
« Terug naar recepten
Snert op z'n Oud Hollands
PT240M
Snert op z'n Oud Hollands
Een heerlijk snert op z'n oud hollands recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alkien Jacobse
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ikzelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snert op z'n Oud Hollands te bereiden
Zet het water op met de hamschijven of ribbetjes.
Breng aan de kook en laat het daarna zachtjes 2 uur pruttelen (evt. afschuimen).
Snijd in tussen de selderieknol in kleine blokjes, en de prei in dunne reepjes.
Haal na 2 uur het vlees uit de pan en voeg de groentes toe.
Voeg ook de erwten toe.
Snijd het vlees klein en voeg het bij de groente.
Breng het geheel aan de kook, zodra het kookt op heel laag pitje laten pruttelen onder af en toe roeren.
Kan al naar gelang de hoeveelheid of het merk erwten verschillen, maar reken 2 uur.
Eventueel na die tijd bijstampen.
Voeg dan de in plakjes gesneden rookworst toe.
En als laatste de fijn gesneden peterselie/ selderij.
Eet Smakelijk.
Breng aan de kook en laat het daarna zachtjes 2 uur pruttelen (evt. afschuimen).
Snijd in tussen de selderieknol in kleine blokjes, en de prei in dunne reepjes.
Haal na 2 uur het vlees uit de pan en voeg de groentes toe.
Voeg ook de erwten toe.
Snijd het vlees klein en voeg het bij de groente.
Breng het geheel aan de kook, zodra het kookt op heel laag pitje laten pruttelen onder af en toe roeren.
Kan al naar gelang de hoeveelheid of het merk erwten verschillen, maar reken 2 uur.
Eventueel na die tijd bijstampen.
Voeg dan de in plakjes gesneden rookworst toe.
En als laatste de fijn gesneden peterselie/ selderij.
Eet Smakelijk.
Mijn kookverhaal (Alkien Jacobse)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
beertje zegt:
Over snert CQ Erwtensoep is al zoveel geschreven,maar zolang als we onderscheid maken tussen snert en erwtensoep is er geen echt probleem.
Snert was een arme luis maaltijd die eigenlijk net als Goulash weinig met soep uitstaande had, want door de pictine en ook soms nog aardappelen was het zo dik dat je het bijna met een vork kon eten.
Die Erwtensoep wedstrijden die slaan nergens op want die kregen maar net de tijd om warm te worden laatstaan om voldoende te koken, want al duurt snert maken geen 3 dagen een hele dag ben je er toch mee bezig.
Overigens waas ik het wel eens met de opmerking over die 4 personen.....dat wat er in het onderhavige recept gaat is genoeg voor een heel peloton brandweer lieden.
beertje:)
AnnikaT zegt:
slaatje zegt:
beertje zegt:
Wat die Spikesmium daar schrijft slaat nergens op.....er is maar een recept van snert.....
en dat weet ze best.
Overigens...ik heb niet gezegt dat die erwtensoep niet lekker kan zijn....en het is niet de gelatine die de soep doet opstijven maar de Pictine uit de botten
Beertje....:D:p
slaatje zegt:
alkien zegt:
spikeysmum zegt:
Daarom bestaan er ook zoveel recepten voor snert. Iedereen maakt hem zoals ie zelf het lekkerst vind.;);)
alkien zegt:
4 personen bedoel ik wel mee volwassenen die meer dan 1 bord op kunnen. Dat is bij mij nl wel het geval.
De kruiderij, ja laat ik meestal aan de maker zelf over. Deze snert is echter niet flauw. De hamschijf heeft spek van zichzelf, maar natuurlijk kun je eraan toevoegen wat een ieder zelf wil.
Probeer eens zou ik zo zeggen ;)
Yvonne zegt:
Dayenne zegt:
martha zegt:
Groetjes martha. (heb wel een grote pan, rest doe ik in de diepvries )
alkien zegt: