Recept
« Terug naar recepten
Snijbiet-pastinaaksoep
PT45M
Snijbiet-pastinaaksoep
Een heerlijk snijbiet-pastinaaksoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snijbiet-pastinaaksoep te bereiden
Verwarm de olijfolie in een soeppan, voeg de ui, knoflook en 2 el water toe.
Stoof 5 min. tot de ui glazig is.
Voeg de snijbiet en pastinaak toe, breng op smaak met zout en peper en laat nog 5 min. stoven tot de groenten verkleuren.
Giet er water of bouillon (minder zout gebruiken) bij.
Kook dit 25 min. tot de groenten zacht zijn (verse pastinaak is al na 15 min. gaar).
Voeg de melk toe.
Pureer de soep, als ze te dik is voeg je nog wat water of melk toe.
Serveer met een dikke snee boerenbrood of (Italiaanse) soepstengels.
Stoof 5 min. tot de ui glazig is.
Voeg de snijbiet en pastinaak toe, breng op smaak met zout en peper en laat nog 5 min. stoven tot de groenten verkleuren.
Giet er water of bouillon (minder zout gebruiken) bij.
Kook dit 25 min. tot de groenten zacht zijn (verse pastinaak is al na 15 min. gaar).
Voeg de melk toe.
Pureer de soep, als ze te dik is voeg je nog wat water of melk toe.
Serveer met een dikke snee boerenbrood of (Italiaanse) soepstengels.