DIEN OP : Verdeel de zuurkool over de borden zonder al te veel stoofvocht.
Leg de vis op de zuurkool en schep dan de saus royaal daarover.Strooi dan aan de rand van het bord rondom de aardappelkrokantjes
DEZE HOEVEELHEID IS GENOEG VOOR 8 personen,als we dit gerecht als snack willen serveren of bij de lunch
Recept
« Terug naar recepten
Snoekbaars in Roomsaus met Zuurkool
PT300M
Snoekbaars in Roomsaus met Zuurkool
Een heerlijk snoekbaars in roomsaus met zuurkool recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
300 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Recept lijkt op recepten uit de Moezelstreek.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Snoekbaars in Roomsaus met Zuurkool te bereiden
ZUURKOOL:
1).Ganzenvet en boter smelten
2).Fruit daarin aan de appel.laurierblad en jeneverbessen
3).Roer daar goed doorheen de zuurkool en zet het geheel weg in de oven en laat het daar 3 - 4 uur stoven
AARDAPPEL-KROKANTJES:
4)Aardappels schillen en in brunoise snijden (kleine blokjes).
5).Goed steveig spoelen om het zetmeel zoveel mogelijk te verwijderen.Daarna goed drogen.
6).Frituur op 140 Graden Celsius
7).Leg weg in een oven op 90 graden Celsius gedurende een paar uur
SAUS:
8).Fruit de uien en knoflook aan in de boter
9).Giet de wijn er bij en kook in voor de helft
10).Nu de visfond er bij doen met de blaadjes laurier en weer voor de helft laten inkoken
11).Vervolgens gaat de room er bij en weer koken we in tot we een dikke saus verkrijgen.In de praktijk betekent het,dat we voor meer dan de helft moeten inkoken.Warm houden
VIS:
12).De filets eerst drogen met keukenpapier en daarna licht bloemen.Vervolgens goudbruin bakken in een mengsel van olijfolie en roomboter
1).Ganzenvet en boter smelten
2).Fruit daarin aan de appel.laurierblad en jeneverbessen
3).Roer daar goed doorheen de zuurkool en zet het geheel weg in de oven en laat het daar 3 - 4 uur stoven
AARDAPPEL-KROKANTJES:
4)Aardappels schillen en in brunoise snijden (kleine blokjes).
5).Goed steveig spoelen om het zetmeel zoveel mogelijk te verwijderen.Daarna goed drogen.
6).Frituur op 140 Graden Celsius
7).Leg weg in een oven op 90 graden Celsius gedurende een paar uur
SAUS:
8).Fruit de uien en knoflook aan in de boter
9).Giet de wijn er bij en kook in voor de helft
10).Nu de visfond er bij doen met de blaadjes laurier en weer voor de helft laten inkoken
11).Vervolgens gaat de room er bij en weer koken we in tot we een dikke saus verkrijgen.In de praktijk betekent het,dat we voor meer dan de helft moeten inkoken.Warm houden
VIS:
12).De filets eerst drogen met keukenpapier en daarna licht bloemen.Vervolgens goudbruin bakken in een mengsel van olijfolie en roomboter