KookJij

Snoekbaars uit de Overijsselse vecht ( zie opm)

Een heerlijk snoekbaars uit de overijsselse vecht ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Snoekbaars uit de Overijsselse vecht ( zie opm) te bereiden

Schil de bleekselderijstengels.
Snijd de bleekselderij in stukjes en het spek in reepjes.
Snipper de sjalotjes.
Rooster de visfilets om en om ( eerst op de huid) in een hete antiaanbakpan met iets olie.
Neem ze uit de pan en leg ze op een bakpapiertje.
Kook de Riesling met 3 sjalotjes in tot de helft van het vocht is verdampt.
Voeg de visfond toe, en weer tot de helft inkoken.
Voeg 1,5 dl room toe.
Weer inkoken tot de saus begint te binden.
Klop er op het laatste moment ( vlak voor het serveren) de (klontjes) boter en eventueel nog een scheutje Riesling door.
Bak in een hete pan de bleekselderij in een scheutje olie even aan.
Voeg de 3 sjalotjes en de spekjes toe.
Roer hier 1,5 dl. room door en breng het geheel op smaak met zout en peper.
“lak”de huid van de geroosterde snoekbaarsfilet met de appelstroop en laat ze onder een heel hete grill ( met de huid naar boven) even doorgaren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

RitaLicher-Hage

RitaLicher-Hage zegt:
Wij varen regelmatig over de Overijsselse Vecht. Is daar nog al wat vis te vangen? Dat wist ik niet.
Fijne Paasdagen.
Rita Licher-Hage.