Recept
« Terug naar recepten
Soep: kerst 2012
PT40M
Soep: kerst 2012
Een heerlijk soep: kerst 2012 recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep: kerst 2012 te bereiden
Schil de asperges,snij het hoofdje van de asperges af +/- 2 cm. Snij de asperges in stukken en kruid af met muskaatnoot, peper en mosterdzaad.
In een beetje boter deze even aanbakken, voeg 1 liter water toe met 1 bouillonblokje, kook deze gaar.
Porei fijn snijden.
Ajuin fijn snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Raapje in blokjes snijden.
Stoof de groenten aan in een beetje boter voeg de bouillon en asperges toe evenzeer de andere liter water met het bouillonblokje. Laat op een zacht vuur sudderen.
Het hoofdje van de asperges kort aanbakken en kruiden met peper en muskaatnoot. houd warm.
Scampi's en st-jacobsvruchten even kort aanbakken samen met de tomaatjes.
Soep goed mixen en zeven indien nodig bijkruiden.
Neem prikkers draai de bieslook er rond prik de st-jocobsvruchten, tomaat en scampi's erop.
Verdeel de garnalen, aspergepunten in warme borden of kommen verdeel de warme soep erover en werk af met de vissaté verse dille en koriander.
Degene die het wenst kan er evenzeer room bij serveren.
In een beetje boter deze even aanbakken, voeg 1 liter water toe met 1 bouillonblokje, kook deze gaar.
Porei fijn snijden.
Ajuin fijn snijden.
Aardappel in blokjes snijden.
Raapje in blokjes snijden.
Stoof de groenten aan in een beetje boter voeg de bouillon en asperges toe evenzeer de andere liter water met het bouillonblokje. Laat op een zacht vuur sudderen.
Het hoofdje van de asperges kort aanbakken en kruiden met peper en muskaatnoot. houd warm.
Scampi's en st-jacobsvruchten even kort aanbakken samen met de tomaatjes.
Soep goed mixen en zeven indien nodig bijkruiden.
Neem prikkers draai de bieslook er rond prik de st-jocobsvruchten, tomaat en scampi's erop.
Verdeel de garnalen, aspergepunten in warme borden of kommen verdeel de warme soep erover en werk af met de vissaté verse dille en koriander.
Degene die het wenst kan er evenzeer room bij serveren.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.