Recept
« Terug naar recepten
Soep met knolselder en rode linzen
PT40M
Soep met knolselder en rode linzen
Een heerlijk soep met knolselder en rode linzen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep met knolselder en rode linzen te bereiden
Snijd de pancetta in stukjes en fruit in olijfolie, voeg de linzen en 2 blaadjes salie toe. Voeg hierbij de groentebouillon en kook de linzen beetgaar.
Schil de knolselder en de aardappelen en snijd in kleine stukken. Snijd ui, look en het ontpitte chilipepertje in stukken. Stoof alle groenten in wat boter. Blus met de kippenbouillon en laat 20 minuten rustig garen.
Mix de soep en voeg er de kruidenroomkaas aan toe. Breng op smaak met peper en selderijzout.
Serveer elk bord met een eetlepel gekookte linzen, een stukje pancetta en een blaadje salie.
Schil de knolselder en de aardappelen en snijd in kleine stukken. Snijd ui, look en het ontpitte chilipepertje in stukken. Stoof alle groenten in wat boter. Blus met de kippenbouillon en laat 20 minuten rustig garen.
Mix de soep en voeg er de kruidenroomkaas aan toe. Breng op smaak met peper en selderijzout.
Serveer elk bord met een eetlepel gekookte linzen, een stukje pancetta en een blaadje salie.