Recept
« Terug naar recepten
Soep van de hereboer (Potage gentilhomme)
PT45M
Soep van de hereboer (Potage gentilhomme)
Een heerlijk soep van de hereboer (potage gentilhomme) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van de hereboer (Potage gentilhomme) te bereiden
De groenten schoonmaken,wassen,het wit van de prei in stukken snijden.Aardappelen en worteltjes in dobbelsteentjes snijden.De slabladeren in repen scheuren.De boter smelten en de prei hierin fruiten.De dobbelsteentjes aardappel en vleesbouillon toevoegen en aan de kook brengen ongeveer 25 min.laten koken.De bouillon met de stukjes aardappel met een staafmixer fijn pureren en met de blokjes wortel en de repen sla weer aan de kookbrengen,ongeveer 10 min.zachtjes doorlaten koken.De doperwten toevoegen (ongeveer 5 min.laten meekoken).De eidooiers met de crème fraîche kloppen,door de soep roeren en met smaak brengen met zout.De gehakte kervel erover strooien.