Recept
« Terug naar recepten
Soep van geroosterde paprika's
PT40M
Soep van geroosterde paprika's
Een heerlijk soep van geroosterde paprika's recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
zesta.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van geroosterde paprika's te bereiden
Rooster de paprika’s boven een gaspit tot het vel loskomt of onder de grill tot het vel is zwartgeblakerd. Laat afkoelen in een afgesloten kom, zodat de schil er makkelijk afgaat. Hou het sap dat vrijkomt apart.
Leg de tomaten 6 seconden in kokend water en laat schrikken met ijskoud water. Pel de paprika’s en tomaten, verwijder de zaadlijsten en snij in stukken snijden. Verwijder ook de zaadlijsten van het pepertje en hak fijn. Snij de ui en salami in fijne stukjes.
Fruit de fijngesneden ui, het pepertje en de salami in olijfolie. Voeg de stukjes paprika en tomaat, tijm en de kerrie toe en laat nog 5 minuutjes sudderen. Blus met de bouillon en het gewonnen sap van de paprika’s. Laat 30 minuten sudderen. Hoe langer je de paprika laat sudderen, hoe zoeter de smaak.
Mix de soep fijn met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer met room naar believen.