Recept
« Terug naar recepten
Soep van walnoten, pecannoten, appel en pastinaak
PT35M
Soep van walnoten, pecannoten, appel en pastinaak
Een heerlijk soep van walnoten, pecannoten, appel en pastinaak recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
koken.vtm.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep van walnoten, pecannoten, appel en pastinaak te bereiden
Rooster de noten krokant op halfhoog vuur. Laat afkoelen en hak ze grof.
Schil de pastinaak, appel en ui en snijd ze in stukjes.
Smelt de boter in een pan en voeg groente, appel en salie toe. Bak 5 minuten op halfhoog vuur.
Breng intussen de bouillon aan de kook, voeg de gebakken groenten en de noten eraan toe maar bewaar wat van de noten voor de garnering. Laat de soep 10 minuten koken.
Pureer de soep met de staafmixer en voeg de room toe. Breng op smaak met zeezout en peper.
Schenk de soep in kommen en verdeel de garnering erover, druppel er de walnootolie op en serveer.