Recept
« Terug naar recepten
Soep : Venkel-Capuccino
PT40M
Soep : Venkel-Capuccino
Een heerlijk soep : venkel-capuccino recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Overgenomen van mijn Belgische vriendin
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soep : Venkel-Capuccino te bereiden
1).De helft van de boter verhitten en de andere helft zo wegzetten dat die zacht wordt.
2).In de verhitte boter de uien en knoflook aanfruiten tot de uien glazig zijn geworden. Dan de kleingesneden venkel er bij doen en al roerend de venkel net zo lang mee laten bakken tot die zacht is geworden.
3).Nu de bouillon er bij gieten en ruim 20 minuten op een uiterst zacht vuurtje laten koken (eventueel er wat heet water bij gieten als er te veel verdampt).
4).Na 15 minuten de muntblaadjes er bij doen.
5).Aan het eind van de kooksessie de soep pureren en netjes verdelen in warm gemaakte bourgogne glazen en deze warm houden (dus niet niet heet).
6).In de tijd dat de soep zachtjes kookte de plakjes ham in een droge koekepan krokant bakken.Hiervan 2 plakken verkruimelen en 4 plakken in z'n geheel wegleggen.
7).Als laatste de room en de boter tot een schuimige moes kloppen en over de soep verdelen (voorzichtig, dus bv over de bollekant van een eetlepel zachtjes op de soep vleien).
De soep nu afmaken met wat strooisel van venkelgroen op de soep en wat verkruimelde ham.
Een strip krokante ham op het glas leggen en serveren maar.
2).In de verhitte boter de uien en knoflook aanfruiten tot de uien glazig zijn geworden. Dan de kleingesneden venkel er bij doen en al roerend de venkel net zo lang mee laten bakken tot die zacht is geworden.
3).Nu de bouillon er bij gieten en ruim 20 minuten op een uiterst zacht vuurtje laten koken (eventueel er wat heet water bij gieten als er te veel verdampt).
4).Na 15 minuten de muntblaadjes er bij doen.
5).Aan het eind van de kooksessie de soep pureren en netjes verdelen in warm gemaakte bourgogne glazen en deze warm houden (dus niet niet heet).
6).In de tijd dat de soep zachtjes kookte de plakjes ham in een droge koekepan krokant bakken.Hiervan 2 plakken verkruimelen en 4 plakken in z'n geheel wegleggen.
7).Als laatste de room en de boter tot een schuimige moes kloppen en over de soep verdelen (voorzichtig, dus bv over de bollekant van een eetlepel zachtjes op de soep vleien).
De soep nu afmaken met wat strooisel van venkelgroen op de soep en wat verkruimelde ham.
Een strip krokante ham op het glas leggen en serveren maar.
bametz-saffrie zegt: