KookJij

Soepe Pieyaaz

Een heerlijk soepe pieyaaz recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Iran
Keuken: Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soepe Pieyaaz te bereiden

Zet een zware pan op matig vuur. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de uien en wat peper en zout toe. Dek af en fruit de uien zachtjes in 12-15 minuten gaar; schep de uien af en toe om. Neem het deksel van de pan en draai het vuur iets hoger.

Voeg de specerijen, munt en resterende olie toe. Roer de bloem erdoor. Bak alles regelmatig omscheppend 3-4 minuten. Giet geleidelijk alle bouillon erbij en blijf roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg het kaneelstokje toe en laat de soep deels afgedekt 30-40 minuten pruttelen.

Roer het citroensap en de suiker erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Gooi het kaneelstokje weg. Schep de uiensoep in warme kommen, strooi de peterselie erover en serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fariba

fariba zegt:
Trouwens uien betekend Pieyaaz in Farsi :)
fariba

fariba zegt:
Beste ger2,Klopt, het komt daar vandaan, maar dat mag wel want het gaat over Perzische recepten.:)
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Dat mag toch op deze site? misschien handig om de bron erbij te vermelden, om dit soort reacties te voorkomen.
ger2

ger2 zegt:
Dit recept is woordelijk overgeschreven van Gordon Ramsay. Het heet dan Perzische uiensoep.