Recept
« Terug naar recepten
Soepje van kabeljauw
PT35M
Soepje van kabeljauw
Een heerlijk soepje van kabeljauw recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soepje van kabeljauw te bereiden
De groenten en kruiden wassen, schoonmaken en grof hakken. De citroen uitpersen, het sap bewaren en de schil in lange reepjes versnijden. Wat gehakte citroenmelisse apart snijden voor de garnering.
De sjalotten pellen, fijnhakken en in een weinig boter glazig fruiten. De gehakte groenten, kruiden en citroensap toevoegen.
De kabeljauwfilet in vier gelijke porties verdelen, vijf minuten pocheren in de visfumet, uithalen en warm houden.
De visfumet en de witte wijn over de groenten gieten, twee minuten inkoken, mixen en zeven door een puntzeef . Opnieuw even inkoken en van het vuur een flinke noot boter eronder mengen.
De kabeljauwfilet in warme, diepe borden leggen en overgieten met de hete soep. Afwerken met een eetlepel licht opgeklopte room en garneren met een takje dille, een reepje roenschil en reepjes citroenmelisse.
De sjalotten pellen, fijnhakken en in een weinig boter glazig fruiten. De gehakte groenten, kruiden en citroensap toevoegen.
De kabeljauwfilet in vier gelijke porties verdelen, vijf minuten pocheren in de visfumet, uithalen en warm houden.
De visfumet en de witte wijn over de groenten gieten, twee minuten inkoken, mixen en zeven door een puntzeef . Opnieuw even inkoken en van het vuur een flinke noot boter eronder mengen.
De kabeljauwfilet in warme, diepe borden leggen en overgieten met de hete soep. Afwerken met een eetlepel licht opgeklopte room en garneren met een takje dille, een reepje roenschil en reepjes citroenmelisse.