Recept
« Terug naar recepten
Soepje van porei met een crème van kaas en gerookte ham
PT30M
Soepje van porei met een crème van kaas en gerookte ham
Een zachte roomkaas vermengd met gerookte ham.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soepje van porei met een crème van kaas en gerookte ham te bereiden
- Aardappel in blokjes snijden, ajuin evenzeer in blokjes snijden. Neem een stukje groen van de porei en wit van de porei houd deze aan de kant voor afgarnering deze in fijne sliertjes snijden. Het andere deel van de porei in ringen snijden stoof deze aan in een beetje boter samen met de ajuin en aardappel. Voeg de bouillon toe laat op een zacht vuur pruttelen tot de groenten gaar zijn. Mix de soep zorgvuldig en breng opnieuw aan de kook voeg de in sliertjes gesneden porei toe en lat deze even beetgaar garen in de soep. Serveer de soep zeer warm en werk af met de roomkaas en een plukje peterselie.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Anna Koudys zegt: