Recept
« Terug naar recepten
Soesjeskrans
PT50M
Soesjeskrans
Een heerlijk soesjeskrans recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vrouw online
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soesjeskrans te bereiden
Breng het water met zout en boter aan de kook en voeg ineens alle bloem toe. Blijf roeren tot er een samenhangende deegbal komt die van de wand van de pan loslaat. Haal de pan van het vuur en klop er een voor een de eieren door. Voeg het tweede ei pas toe wanneer de eerste helemaal is opgenomen
Klop het deeg nog 10 minuten. Dat kan met de kneedhaken van de mixer, maar ook met de achterkant van een houten lepel
Beleg een bakplaat met bakpapier en spuit daarop in een cirkel 12 soezen. Schuif de plaat in een voorverwarmde oven van 200 graden/gasstand 4. Bak de soezen 10 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 175 graden/gasstand 3. Bak de soezenkrans in circa 20 minuten gaar en lichtbruin. De soezen zijn gaar wanneer ze licht aanvoelen. Laat de soezenkrans op een rooster afkoelen
Klop de slagroom met de suiker stijf
Snij op het allerlaatst een kapje van de soezen en vul ze met het ijs. Zet de kapjes er weer op en geef iedere soes een mooie toef slagroom. Garneer ze met een chocolaadje.
Klop het deeg nog 10 minuten. Dat kan met de kneedhaken van de mixer, maar ook met de achterkant van een houten lepel
Beleg een bakplaat met bakpapier en spuit daarop in een cirkel 12 soezen. Schuif de plaat in een voorverwarmde oven van 200 graden/gasstand 4. Bak de soezen 10 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 175 graden/gasstand 3. Bak de soezenkrans in circa 20 minuten gaar en lichtbruin. De soezen zijn gaar wanneer ze licht aanvoelen. Laat de soezenkrans op een rooster afkoelen
Klop de slagroom met de suiker stijf
Snij op het allerlaatst een kapje van de soezen en vul ze met het ijs. Zet de kapjes er weer op en geef iedere soes een mooie toef slagroom. Garneer ze met een chocolaadje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept

bobbeltje zegt:
Sjourd Janssen zegt:
Heb geprobeerd je een uitleg te geven over de DOEIAN maar ik kreeg het niet verzonden.
Wat fout doe weet ik niet.
Groetjes
Sjourd