Recept
« Terug naar recepten
Soesjestaart met custardcrème en noten
PT55M
Soesjestaart met custardcrème en noten
Een heerlijk soesjestaart met custardcrème en noten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soesjestaart met custardcrème en noten te bereiden
Houd een paar noten achter voor de garnering.
Hak de noten vrij grof in de keukenmachine. Bereid de custardpoeder volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik slechts 1/2 liter melk. Meng de gehakte noten en de notenlikeur erdoor en bewaar dit tot gebruik in de koelkast. Klop de slagroom met de suiker stijf en bewaar dit ook, afgedekt, tot gebruik in de koelkast. Breng de melk met de boter en het zout aan de kook. Neem dit van het vuur en roer de bloem erdoor. Zet het weer op het vuur en roer met een houten lepel totdat het geheel loslaat van de bodem. Haal het nu weer van het vuur en roer 1 voor 1, de eieren erdoorheen totdat er een stijf, glad beslag ontstaat (niet te dun). Beleg een bakplaat met vetvrij papier, bestrijk dit met wat boter en stuif hier wat bloem over. Doe het beslag in een spuitzak met een gekarteld spuitje en spuit vervolgens in een cirkel rozetjes met een kleine tussenruimte. Laat dit even rusten en bak ze vervolgens goudbruin af in een voorverwarmde oven op 200oC. Laat ze nu nog 5 minuten in de geopende oven nadrogen. Terwijl de ring nog niet geheel afgekoeld is, met een scherp kartelmes, voorzichtig doorsnijden en beide zijden laten afkoelen. De onderzijde op een ronde schaal plaatsen en vullen met de noten en custardcrème. Plaats de bovenzijde er op en bestrooi de ring met poedersuiker. Garneer dit met opgespoten rozetten slagroom.
Hak de noten vrij grof in de keukenmachine. Bereid de custardpoeder volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik slechts 1/2 liter melk. Meng de gehakte noten en de notenlikeur erdoor en bewaar dit tot gebruik in de koelkast. Klop de slagroom met de suiker stijf en bewaar dit ook, afgedekt, tot gebruik in de koelkast. Breng de melk met de boter en het zout aan de kook. Neem dit van het vuur en roer de bloem erdoor. Zet het weer op het vuur en roer met een houten lepel totdat het geheel loslaat van de bodem. Haal het nu weer van het vuur en roer 1 voor 1, de eieren erdoorheen totdat er een stijf, glad beslag ontstaat (niet te dun). Beleg een bakplaat met vetvrij papier, bestrijk dit met wat boter en stuif hier wat bloem over. Doe het beslag in een spuitzak met een gekarteld spuitje en spuit vervolgens in een cirkel rozetjes met een kleine tussenruimte. Laat dit even rusten en bak ze vervolgens goudbruin af in een voorverwarmde oven op 200oC. Laat ze nu nog 5 minuten in de geopende oven nadrogen. Terwijl de ring nog niet geheel afgekoeld is, met een scherp kartelmes, voorzichtig doorsnijden en beide zijden laten afkoelen. De onderzijde op een ronde schaal plaatsen en vullen met de noten en custardcrème. Plaats de bovenzijde er op en bestrooi de ring met poedersuiker. Garneer dit met opgespoten rozetten slagroom.