Recept
« Terug naar recepten
Soezen gevuld met zalm en monchou
PT50M
Soezen gevuld met zalm en monchou
Een heerlijk soezen gevuld met zalm en monchou recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soezen gevuld met zalm en monchou te bereiden
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Bereidingswijze
Maak de soesjes: Snijd de boter in kleine stukjes en doe die samen met 1 dl water en een snufje zout in een steepan. Breng het mengsel aan de kook en roer er vervolgens in één keer de gezeefde bloem door, blijf op laag vuur roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Doe het deeg over in een kom en laat het iets afkoelen. Roer met de mixer één voor één de eieren erdoor Voeg het andere ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Blijf nog ca 1 minuut kloppen tot het deeg mooi glanst en in stukken van de gardes valt. Doe het deeg in een spuitzak met een gladde kartelmond. Spuit ca, 10 middelgrote of ca 20 kleine rozetten op een beboterde bakplaat, Schuif de bakplaat in de oven en bak de soesjes in ca 15 minuten. Verlaag de temperatuur tot 175 graden en bak ze nog eens 15 minuten . Laat ze nog 3 minuten in de uitgeschakelde oven staan.
Laat ze koelen en knip ze open. Zet de soezen op een taartrooster en laat ze afkoelen. Maak de vulling. Meng zalm in een foodpressor, klop de Mon Chou, de tomatenketchup en de crème fraiche met een mixer door elkaar. Meng de zalm erdoor en breng het mengsel op smaak met het citroensap, zout en peper. Doe het zalmmengsel over in een spuitzak met kartelmond en spuit het mengsel in de soezen.
Bereidingswijze
Maak de soesjes: Snijd de boter in kleine stukjes en doe die samen met 1 dl water en een snufje zout in een steepan. Breng het mengsel aan de kook en roer er vervolgens in één keer de gezeefde bloem door, blijf op laag vuur roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Doe het deeg over in een kom en laat het iets afkoelen. Roer met de mixer één voor één de eieren erdoor Voeg het andere ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Blijf nog ca 1 minuut kloppen tot het deeg mooi glanst en in stukken van de gardes valt. Doe het deeg in een spuitzak met een gladde kartelmond. Spuit ca, 10 middelgrote of ca 20 kleine rozetten op een beboterde bakplaat, Schuif de bakplaat in de oven en bak de soesjes in ca 15 minuten. Verlaag de temperatuur tot 175 graden en bak ze nog eens 15 minuten . Laat ze nog 3 minuten in de uitgeschakelde oven staan.
Laat ze koelen en knip ze open. Zet de soezen op een taartrooster en laat ze afkoelen. Maak de vulling. Meng zalm in een foodpressor, klop de Mon Chou, de tomatenketchup en de crème fraiche met een mixer door elkaar. Meng de zalm erdoor en breng het mengsel op smaak met het citroensap, zout en peper. Doe het zalmmengsel over in een spuitzak met kartelmond en spuit het mengsel in de soezen.
Corrie zegt: