Recept
« Terug naar recepten
Soufflé met sperzieboontjes
PT65M
Soufflé met sperzieboontjes
Een heerlijk soufflé met sperzieboontjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
65 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soufflé met sperzieboontjes te bereiden
Kook de sperziebonen gaar. Pureer ze grofweg in een blender. Voeg wat zout en versgemalen peper toe. Verwarm de oven op 180°C.
Maak een bechamelsaus door de boter met de bloem op een zacht vuurtje goed te mengen. Voeg beetje bij beetje de melk toe onder voortdurend roeren tot je een gladde saus bekomt. Breng op smaak met nootmuskaat, versgemalen peper en zout.
Klop de eieren los, meng met de bechamelsaus, de Parmezaanse kaas en de gehakte basilicum en spatel onder de bonenpuree. Breng eventueel nog op smaak.
Vet een broodvorm in, bestrooi met het broodkruim en vul met het mengsel. Bestrooi met nog wat pijnboompitten. Bak in zo’n 50 minuten gaar.
Test met een satéstokje of de soufflé binnenin drooggebakken is. Haal dan uit de bakvorm en laat nog even afkoelen. Snijd in sneetjes en beleg met een sneetje ham en zongedroogde tomaatjes.
Maak een bechamelsaus door de boter met de bloem op een zacht vuurtje goed te mengen. Voeg beetje bij beetje de melk toe onder voortdurend roeren tot je een gladde saus bekomt. Breng op smaak met nootmuskaat, versgemalen peper en zout.
Klop de eieren los, meng met de bechamelsaus, de Parmezaanse kaas en de gehakte basilicum en spatel onder de bonenpuree. Breng eventueel nog op smaak.
Vet een broodvorm in, bestrooi met het broodkruim en vul met het mengsel. Bestrooi met nog wat pijnboompitten. Bak in zo’n 50 minuten gaar.
Test met een satéstokje of de soufflé binnenin drooggebakken is. Haal dan uit de bakvorm en laat nog even afkoelen. Snijd in sneetjes en beleg met een sneetje ham en zongedroogde tomaatjes.