Recept
« Terug naar recepten
Soufflétjes van beitenkaas en tijm
PT30M
Soufflétjes van beitenkaas en tijm
Een heerlijk soufflétjes van beitenkaas en tijm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Soufflétjes van beitenkaas en tijm te bereiden
Klop de eierdooiers licht en luchtig en klop de geitenkaas erdoor.roer de slagroom erdoor en breng op smaak met peper,zout en 1 theelepel tijm.Spatel er 90 gram parmezaanse kaas door.beboter 6 eenpersoons soufflévormpjes royaal met boter en bestrooi ze van binnen met parmezaanse kaas.Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf met een snufje zout.ze moeten stevige pieken vormen.Spatel de eiwitten voorzichtig door het eidooiermengsel en verdeel dit mengsel over de vormpjes.strooi de rest van de parmezaanse kaas en de tijm erover.Bak de soufflétjes op een bakplaat 11 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden tot ze goudgeel en goed gerezen zijn.Serveer ze direct.