Recept
« Terug naar recepten
Spaanse aardappelschotel
PT20M
Spaanse aardappelschotel
Een heerlijk spaanse aardappelschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacintha KROESE
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
van mijzrelf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse aardappelschotel te bereiden
Kook de aardappels beetgaar en snijd ze in plakjes van ± ½ cm.
Besmeer de ovenschaal met boter. Leg ¼ van de aardappels trapsgewijs op de bodem. Op smaak brengen met peper en zout. Leg nu een laagje chorizo en knoflook. Herhaal dit 3 of 4 keer tot de ingrediënten op zijn, de laatste laag aardappels. Doe over alles de room en de eieren, zodat ze de aardappels bedekken. Besprenkel alles nu met de geraspte kaas en daarna de oven in zo´n 20 minuten.
Besmeer de ovenschaal met boter. Leg ¼ van de aardappels trapsgewijs op de bodem. Op smaak brengen met peper en zout. Leg nu een laagje chorizo en knoflook. Herhaal dit 3 of 4 keer tot de ingrediënten op zijn, de laatste laag aardappels. Doe over alles de room en de eieren, zodat ze de aardappels bedekken. Besprenkel alles nu met de geraspte kaas en daarna de oven in zo´n 20 minuten.
Mijn kookverhaal (Jacintha KROESE)
recept van mijn overgrootmoeder.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
japino181 zegt:
Groetjes
:)
crot zegt:
royaljan zegt: