Recept
« Terug naar recepten
Spaanse kippepastei
PT60M
Spaanse kippepastei
Een heerlijk spaanse kippepastei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse kippepastei te bereiden
Zeef de bloem met het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.Los het gist op in de melk en giet dit mengsel in het kuiltje.Smelt de boter maar laat deze niet te bruin worden.Giet de boter in het kuiltje en kneed vanuit het midden alles tot een soepel deeg.Laat het deeg een uur rijzen op een warme plaats.Pel de tomaten en snijd ze in stukjes.Schil en snipper de ui.Maak de paprika schoon en snijd ze in kleine stukjes.Snijd de ham klein en snijd vervolgens de kipfilet zo klein mogelijk.Bak tomaten,ui,paprika,ham en kipfilet een paar min.in de olie,terwijl je alles omschept.Voeg peper,zout en het uitgeknepen teentje knoflook toe.Kneed het deeg nog eens door en verdeel het in tweeën.Rol het deeg uit tot twee ronde lappen.Leg een lap op een ingevette bakplaat en maak de randen nat.Leg de vulling in het midden en leg de andere erop.Bestrijk de bovenkant met het losgeklopt ei en schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200C.Bak de pastei 45 min.