Recept
« Terug naar recepten
Spaanse ontbijtschotel
PT35M
Spaanse ontbijtschotel
Een heerlijk spaanse ontbijtschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse ontbijtschotel te bereiden
Kook de aardappel stukjes in licht gezouten water in 10 min. beetgaar. Bak het spek uit, en laat dit uitlekken op keukenpapier.
Voeg de olie aan het spekvet toe en fruit hier de uien en de paprika stukjes in aan. Doe er de knoflook en de tomaten stukjes bij en laat dit 10 min. pruttelen.
Giet de aardappels af en voeg toe aan de groenten mix. Sprenkel paprikapoeder erover en voeg de olijven toe. Laat alles even goed doorwarmen. Giet in een ovenschaal , verkruimel de bacon erover en gebruik de achterkant van je lepel om kuiltjes te maken. Breek de eieren in de kuiltjes.
Bak ca. 12 min. in de oven op 225 graden, tot de eieren gaar zijn.
Garneer met peterselie en serveer er lekker grof bruin brood bij!
Voeg de olie aan het spekvet toe en fruit hier de uien en de paprika stukjes in aan. Doe er de knoflook en de tomaten stukjes bij en laat dit 10 min. pruttelen.
Giet de aardappels af en voeg toe aan de groenten mix. Sprenkel paprikapoeder erover en voeg de olijven toe. Laat alles even goed doorwarmen. Giet in een ovenschaal , verkruimel de bacon erover en gebruik de achterkant van je lepel om kuiltjes te maken. Breek de eieren in de kuiltjes.
Bak ca. 12 min. in de oven op 225 graden, tot de eieren gaar zijn.
Garneer met peterselie en serveer er lekker grof bruin brood bij!
fijnproever zegt: