Recept
« Terug naar recepten
Spaanse peperjam
PT10M
Spaanse peperjam
Een heerlijk spaanse peperjam recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joop van Nes
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse peperjam te bereiden
Snijd de pepers doormidden en verwijder eventueel de zaadjes; dit maakt de sambal minder heet. Breng de pepers met de uien, suiker, het water en citroensap in een pan aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Kook circa 10 minuten zonder deksel boven een hoog vuur tot de saus indikt. Doe de jam in hete, gesteriliseerde potten, sluit deze af en bewaar ze in de koelkast.