KookJij

Spaanse roerbakschotel

Een heerlijk spaanse roerbakschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie: 485 kCal energie
30 Gram eiwit
32 Gram vet
9 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaanse roerbakschotel te bereiden

Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem.
Snijd de bacon in reepjes.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Pel de knoflook en snijd ze in plakjes.
Was de paprika en snijd hem in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur ± 4 min.
Voeg de bacon, sjalot, knoflook en paprika toe aan het vlees en bak ze op een matig vuur ± 8 min., blus het vlees af met de wijn en voeg de tomatenblokjes toe, even laten sudderen: klaar!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apz

apz zegt:
Dit ga ik zeker een keer maken.