Recept
« Terug naar recepten
Spaanse roerbakschotel
PT20M
Spaanse roerbakschotel
Een heerlijk spaanse roerbakschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ilse bolhaar
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
485 kCal energie
30 Gram eiwit
32 Gram vet
9 Gram koolhydraten
30 Gram eiwit
32 Gram vet
9 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse roerbakschotel te bereiden
Snijd het vlees in stukken en wentel ze door de bloem.
Snijd de bacon in reepjes.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Pel de knoflook en snijd ze in plakjes.
Was de paprika en snijd hem in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur ± 4 min.
Voeg de bacon, sjalot, knoflook en paprika toe aan het vlees en bak ze op een matig vuur ± 8 min., blus het vlees af met de wijn en voeg de tomatenblokjes toe, even laten sudderen: klaar!!
Snijd de bacon in reepjes.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Pel de knoflook en snijd ze in plakjes.
Was de paprika en snijd hem in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur ± 4 min.
Voeg de bacon, sjalot, knoflook en paprika toe aan het vlees en bak ze op een matig vuur ± 8 min., blus het vlees af met de wijn en voeg de tomatenblokjes toe, even laten sudderen: klaar!!
apz zegt: