Recept
« Terug naar recepten
Spaanse sperziebonenstoof met chorizo, tomaat en kerrierijst
PT30M
Spaanse sperziebonenstoof met chorizo, tomaat en kerrierijst
Spaanse sperziebonenstoof met chorizo, tomaat en kerrierijst
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Lidl receptkaart, Groente & fruit
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse sperziebonenstoof met chorizo, tomaat en kerrierijst te bereiden
- Maak de sperziebonen schoon, kook de sperziebonen 5 minuten en giet af.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Verwijder het vel van de chorizo en snij de worst in plakjes.
- Verhit een hapjespan met olijfolie en fruit de ui, knoflook en chorizo 5 minuten.
- Voeg de gepelde tomaten samen met de sperziebonen en cherrytomaten toe.
- Laat 15 minuten met de deksel op de pan op laag vuur door pruttelen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg het kerriepoeder aan het kookvocht van de rijst toe.
- Zo krijgt de rijst kleur en smaak tijdens het koken.
- Serveer de sperziebonenstoof met de kerrierijst.
- Tip: Lekker met verse groene kruiden.
- Houd u van pittig?
- Voeg dan een rode chilipeper toe aan het recept.