Recept
« Terug naar recepten
Spaanse spiesjes varkensvlees in filodeeg
PT215M
Spaanse spiesjes varkensvlees in filodeeg
Een heerlijk spaanse spiesjes varkensvlees in filodeeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
215 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
goede bekende
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaanse spiesjes varkensvlees in filodeeg te bereiden
☻Snijd de varkenshaas in 8 lange dunne repen.
☻Wrijf de repen vlees in met de komijn, citroenschil en 2 eetl olijfolie en laat het 3 uur intrekken.
☻Steek in elke reep vlees een houten spies en rol het filodeeg om het vlees.
☻Bestrijk het deeg met 1 eetl olijfolie en bak de spiesjes 15-20 min inde oven op 170°C tot het deeg krokant en lichtbruin is.
☻(Dek het deeg evt af met alufolie als het te donker wordt.)
☻Wrijf de repen vlees in met de komijn, citroenschil en 2 eetl olijfolie en laat het 3 uur intrekken.
☻Steek in elke reep vlees een houten spies en rol het filodeeg om het vlees.
☻Bestrijk het deeg met 1 eetl olijfolie en bak de spiesjes 15-20 min inde oven op 170°C tot het deeg krokant en lichtbruin is.
☻(Dek het deeg evt af met alufolie als het te donker wordt.)
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Deze spiesjes (tapas) smaken lekker bij de Spaanse aardappelsalade.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Brabara Metz zegt:
Bereidingstijd is da: 3uur+ 15 - 20 min;)
wouros zegt:
Redactie Kookjij