Recept
« Terug naar recepten
Spagetti Bolognese (zoet)
PT45M
Spagetti Bolognese (zoet)
Een heerlijk spagetti bolognese (zoet) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Johan Franken
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn moeder
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spagetti Bolognese (zoet) te bereiden
Hak de uien fijn. Kruid het gehakt met de specerijen, voeg flinke scheut ketjap toe en laat specerijen even intrekken in het gehakt. Vermeng het gehakt en braad het rul en knapperig in olijfolie. Haal het rulle gehakt hierna uit de braadpan. Fruit de uien in olijfolie in de braadpan en voeg het gehakt weer toe. Even laten uitbakken. Vermeng ondertussen gepelde tomaten, tomatenpuree, curry met suiker en flinke scheut ketjap met behulp van een staafmixer. Voeg tomatensaus toe aan gehakt met uien in de pan en laat even doorkoken.
Kook de spagetti of andere pasta volgens gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af in een vergiet. Spoel deze even af met koud water en stort deze terug in de kookpan. Voeg bolognesesaus toe en roer alles flink door elkaar.
Kook de spagetti of andere pasta volgens gebruiksaanwijzing. Giet de pasta af in een vergiet. Spoel deze even af met koud water en stort deze terug in de kookpan. Voeg bolognesesaus toe en roer alles flink door elkaar.
Mijn kookverhaal (Johan Franken)
Deze zoete bolgnese saus is heerlijk als hartig hoodgerecht.
emma zegt: