Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti al aglio e oglio met cherrytomaatjes en avocado
PT25M
Spaghetti al aglio e oglio met cherrytomaatjes en avocado
Een heerlijk spaghetti al aglio e oglio met cherrytomaatjes en avocado recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joyce Damhuis
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
eigen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti al aglio e oglio met cherrytomaatjes en avocado te bereiden
Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal al dente (ongeveer 9-10 minuutjes). Verwarm intussen de olie met de knoflook in een hapjespan of wok op middelhoog vuur en voeg, wanneer de knoflook licht begint te kleuren, de rode peper en het zout toe.
Roer goed door en neem de pan van het vuur.
Snijd de blaadjes van de basilicum fijn. Giet de spaghettini af en laat uitlekken. Zet de hapjespan weer op het vuur en roer de spaghettini, basilicum en cherrytomaatjes erdoor.
Laat dit nog 2-3 minuutjes bakken, blijven roeren in de pan.
Serveren op het bord vervolgens garneren met rucola, klein gesneden stukjes avocado. Paar druppels aceto balsamico eroverheen en afmaken met flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas.
Roer goed door en neem de pan van het vuur.
Snijd de blaadjes van de basilicum fijn. Giet de spaghettini af en laat uitlekken. Zet de hapjespan weer op het vuur en roer de spaghettini, basilicum en cherrytomaatjes erdoor.
Laat dit nog 2-3 minuutjes bakken, blijven roeren in de pan.
Serveren op het bord vervolgens garneren met rucola, klein gesneden stukjes avocado. Paar druppels aceto balsamico eroverheen en afmaken met flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas.
Frits zegt:
Gerapte komkommer erbij is ook lekker.
Dank voor dit recept.