KookJij

Spaghetti al aglio e oglio met cherrytomaatjes en avocado

Een heerlijk spaghetti al aglio e oglio met cherrytomaatjes en avocado recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: eigen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti al aglio e oglio met cherrytomaatjes en avocado te bereiden

Kook de spaghettini volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal al dente (ongeveer 9-10 minuutjes). Verwarm intussen de olie met de knoflook in een hapjespan of wok op middelhoog vuur en voeg, wanneer de knoflook licht begint te kleuren, de rode peper en het zout toe.


Roer goed door en neem de pan van het vuur.


Snijd de blaadjes van de basilicum fijn. Giet de spaghettini af en laat uitlekken. Zet de hapjespan weer op het vuur en roer de spaghettini, basilicum en cherrytomaatjes erdoor.


Laat dit nog 2-3 minuutjes bakken, blijven roeren in de pan.


Serveren op het bord vervolgens garneren met rucola, klein gesneden stukjes avocado. Paar druppels aceto balsamico eroverheen en afmaken met flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Frits

Frits zegt:
Erg lekker! Cijfer 9.
Gerapte komkommer erbij is ook lekker.
Dank voor dit recept.