Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti met groente en pindasaus
PT40M
Spaghetti met groente en pindasaus
Een heerlijk spaghetti met groente en pindasaus recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Spaghetti met groente en pindasaus te bereiden
1. Eendenborst: De eendenborst droogdeppen en tot gebruik in de diepvries leggen.
2. Pasta koken: De spaghetti doormidden breken, in ruim water met zout beetgaar koken, afgieten en laten uitlekken.
3. Groenten: De broccoli wassen en in roosjes verdelen. De dikke stelen schillen en kleinsnijden. De wortel schillen en in luciferdunne reepjes snijden. De paprika halveren, schoonmaken, wassen en in repen snijden.
De komkommer wassen, in de lengte halveren, de helften eerst in drieën en dan in plakjes snijden. De peultjes afhalen, wassen en halveren.
De knoflook en gember schillen en kleinsnijden. De bosui wassen en in ringetjes snijden. De eendenborst diagonaal in dunne plakjes snijden.
4. Pasta bakken: Een wok (of grote braadpan) verhitten, er 3 el olie in schenken en de spaghetti hierin al roerend knapperig bakken. De pasta uit de pan nemen en laten staan.
De resterende olie in de wok doen. Het vlees, de bosui, knoflook en gember 3 minuten roerbakken en uit de pan nemen. De wortel, broccoli en paprika al roerend 5 minuten bakken. De komkommer en peultjes kort meebakken.
De spaghetti met de groenten over de borden verdelen.
5. Pindasaus: De pindakaas met 125 mL heet water verdunnen en met sambal oelek op smaak brengen. De saus over het gerecht schenken en met pinda’s bestrooien.
2. Pasta koken: De spaghetti doormidden breken, in ruim water met zout beetgaar koken, afgieten en laten uitlekken.
3. Groenten: De broccoli wassen en in roosjes verdelen. De dikke stelen schillen en kleinsnijden. De wortel schillen en in luciferdunne reepjes snijden. De paprika halveren, schoonmaken, wassen en in repen snijden.
De komkommer wassen, in de lengte halveren, de helften eerst in drieën en dan in plakjes snijden. De peultjes afhalen, wassen en halveren.
De knoflook en gember schillen en kleinsnijden. De bosui wassen en in ringetjes snijden. De eendenborst diagonaal in dunne plakjes snijden.
4. Pasta bakken: Een wok (of grote braadpan) verhitten, er 3 el olie in schenken en de spaghetti hierin al roerend knapperig bakken. De pasta uit de pan nemen en laten staan.
De resterende olie in de wok doen. Het vlees, de bosui, knoflook en gember 3 minuten roerbakken en uit de pan nemen. De wortel, broccoli en paprika al roerend 5 minuten bakken. De komkommer en peultjes kort meebakken.
De spaghetti met de groenten over de borden verdelen.
5. Pindasaus: De pindakaas met 125 mL heet water verdunnen en met sambal oelek op smaak brengen. De saus over het gerecht schenken en met pinda’s bestrooien.