KookJij

Spaghetti met mosselen en pesto

Een heerlijk spaghetti met mosselen en pesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 587 kCal energie
24,2 Gram eiwit
12,5 Gram vet
77,7 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: colruyt.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti met mosselen en pesto te bereiden

Snipper het knoflook en het pepertje fijn (verwijder de pitjes als U het niet te pikant wil)
Snipper de platte peterselie grof.


Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook glazig samen met het pepertje.

Voeg de mosselen toe en overgiet met de ouzo.
Kruid met peper en laat het 8 min. garen.
Schud of schep de mosselen goed om.

Kook intussen de spaghetti gaar in licht gezouten water
(kooktijd : zie verpakking).
Giet af.

Snijd de tomaten in blokjes en meng onder de pesto.
Roer ze onder de mosselen en laat nog 1 tot 2 min. verder garen.
Schep dan nog eens goed om.


Afwerking :

Verdeel de spaghetti over de borden en schep er de mosselen samen met de tomaten en het kookvocht op.
Bestrooi rijkelijk met de platte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Yvonne, wil je voortaan even de bron vermelden?
Groetjes,
Anna.
KookJij.