Recept
« Terug naar recepten
spaghetti muffins
PT40M
spaghetti muffins
Een heerlijk spaghetti muffins recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe spaghetti muffins te bereiden
Kook ongeveer 2 l water met 1 tl zout in een pan. Vet 8 vormpjes van een muffinvorm in met boter. Snijd de ham in kleine blokjes. Doe de spaghetti voor de helft in het kokende wateren druk vervolgens de rest erin. Kook de spaghetti 10 min. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe 200 ml melk en eieren in een roerbeker en klop ze met een garde. Strooi flink wat peper en zout over de eiermelk. Doe de spaghetti in een zeef en laat hem goed uitlekken. Doe de spaghetti in een kom en roer er de stukjes ham en de erwten door. Verdeel de spaghetti over de ingevette muffinvormpjes en wikkel hem daarbij als een nestje met een vork op de lepel. Giet nu de eiermelk over de spaghetti in de vormpjes en strooi de kaas daar weer overheen. Doe de spaghettimuffins in de oven en bak ze 20 min tot dat de kaas gesmolten is. Mix de kwark en 3el melk en breng het op smaak met zout en peper. Was de peterselie en hak hem fijn. Was de bieslooken snijd hem in rolletjes, roer beide door de kwark. haal de muffins uit de oven en laat ze wat afkoelen. Haal ze uit de bakvorm en garneer ze met een paar blaadjes sla en kwark.Ketchup smaakt hier evt. ook goed bij.
WESLEY zegt: