Recept
« Terug naar recepten
Spaghetti van Bruine Rijst met Garnalen en Sesam (Glutenvrij)
PT40M
Spaghetti van Bruine Rijst met Garnalen en Sesam (Glutenvrij)
Ook in Aziatische keuken is veel belangstelling voor glutenvrije receptuur. Immers de overgevoeligheid voor gluten is ongeveer 1 op de 3000 personen over de hele wereld.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghetti van Bruine Rijst met Garnalen en Sesam (Glutenvrij) te bereiden
- Maak een dressing van de glutenvrije sojasaus, azijn, zoetstof, olie, hot sauce en knoflook in een kommetje.
- Maak in een andere kom een soort "salade" van de komkommer, peen, radijs, bosui, azijn en evt. wat zeezout en roer dat stevig door elkaar.
- Kook al dente de rijst-spaghetti en voeg daarbij gedurende de laatste 2 kookminuten de garnalen.
- Giet de spaghetti af met de garnalen in een groot vergiet (of zeef) en spoel even na met koud water. Laat goed uitlekken.
- Doe de "salade" bij de spaghetti en roer goed door.
- Doe de dressing door het spaghetti-groente mengsel en laat al roerend intrekken.
- Strooi de vers geroosterde sesamzaadjes uit over het geheel.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink hierbij een jasmijnthee of een koud pilsje of een niet al te droge witte of rosé wijn.