Recept
« Terug naar recepten
spaghetti-zalmgratin
PT35M
spaghetti-zalmgratin
Een heerlijk spaghetti-zalmgratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe spaghetti-zalmgratin te bereiden
Kook de spaghetti beetgaar in ruim kokend water met een snufje zout. Giet de spaghetti af en laat hem uitlekken. Maak de zalm schoon, dep hem droog en snijd hem in blokjes. Was de lente uitjes en snijd ze in stukken. Pel en snipper de ui. Verhit 1 el boter in een pan. Bak de zalm 3 min rondom. Breng de zalm op smaak met zout, peper en een beetje citroensap. Smoor de lente uitjes kort mee. Neem de zalm en de lente uitjes uit de pan. Verhit 1 el boter in een pan. Fruit de gesnipperde ui. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en laat deze lichtjes bruineren. Roer er 200 ml water, de slagroom en de groentebouillon door. Breng de saus aan de kook en laat hem 5 min sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Vet een bakblik in wat boter. Leg de spaghetti als nestjes in het bakblik. Verdeel de zalm en de lente uitjes eroverheen. Giet de saus over het geheel. Strooi de kaas er vervolgens overheen. Bak de ovenschotel 12 min in een voorverwarmde oven van 225 graden. Garneer de schotel met wat schijfjes citroen en wat kruiden.
schism79 zegt: