Recept
« Terug naar recepten
Spaghettitaart met geroosterde tomatensaus
PT80M
Spaghettitaart met geroosterde tomatensaus
Een heerlijk spaghettitaart met geroosterde tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spaghettitaart met geroosterde tomatensaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Vet de vorm dik in met boter en bestrooi met paneermeel. Breek de spaghetti eenmaal door en kook het beetgaar in water met zout. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Pel en snipper de sjalotjes. Maak de venkel schoon en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de salami in blokjes. Was de kerstomaatjes en snijd ze in vieren. Stamp het venkelzaad fijn in een vijzel.
Bereiding
Bak de blokjes salami in een droge koekenpan ca. 1 minuut. Voeg de sjalot, venkel en venkelzaad toe en bak ca. 3 minuten mee. Haal de pan van het vuur en meng de pijnboompitten en tomaatjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.Kluts de eieren met de Parmezaanse kaas. Houd enkele eetlepels kaas achter.
Meng het eimengsel met de groenten door de spaghetti. Schep het pastamengsel in de vorm.
Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
Laat de spaghettitaart ca. 5 minuten afkoelen en stort hem op een schaal. Serveer met geroosterde tomatensaus en gemengde salade.
Pel en snipper de sjalotjes. Maak de venkel schoon en snijd hem in kleine stukjes. Snijd de salami in blokjes. Was de kerstomaatjes en snijd ze in vieren. Stamp het venkelzaad fijn in een vijzel.
Bereiding
Bak de blokjes salami in een droge koekenpan ca. 1 minuut. Voeg de sjalot, venkel en venkelzaad toe en bak ca. 3 minuten mee. Haal de pan van het vuur en meng de pijnboompitten en tomaatjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.Kluts de eieren met de Parmezaanse kaas. Houd enkele eetlepels kaas achter.
Meng het eimengsel met de groenten door de spaghetti. Schep het pastamengsel in de vorm.
Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
Laat de spaghettitaart ca. 5 minuten afkoelen en stort hem op een schaal. Serveer met geroosterde tomatensaus en gemengde salade.