Recept
« Terug naar recepten
Spakenburger paling met stroop
PT30M
Spakenburger paling met stroop
Een heerlijk spakenburger paling met stroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Canisius
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spakenburger paling met stroop te bereiden
Snij de paling in mootjes van circa 5 cm.
Zet ze in een klein pannetje rechtop met circa een halve deciliter water en witte wijn.
Breng dit snel aan de kook, voeg 1/2 sjalotje en schijfje gember toe en laat het zonder deksel op laag vuurtje zo lang doorkoken totdat water en wijn verdampt zijn.
Dan boter erbij en paling even bakken.
Schenk de Canisius stroop over de paling en bak ze ddoor tot deze mooi bruin van kleur zijn.
Op smaak brengen met zwarte peper en lichtjes met zeezout.
Warm of koud serveren bij brood
SALADEBEREIDING:
Maak een kruidenssalade met fijne frisee en kruidenmengeling van koriander, peterselie, basilicum en een beetje citroenmelisse.
Kruiden met fijne olijfolie en enkele druppels citroensap.
Schik de salade op het bord en verdeel hierop de stukken paling
Zet ze in een klein pannetje rechtop met circa een halve deciliter water en witte wijn.
Breng dit snel aan de kook, voeg 1/2 sjalotje en schijfje gember toe en laat het zonder deksel op laag vuurtje zo lang doorkoken totdat water en wijn verdampt zijn.
Dan boter erbij en paling even bakken.
Schenk de Canisius stroop over de paling en bak ze ddoor tot deze mooi bruin van kleur zijn.
Op smaak brengen met zwarte peper en lichtjes met zeezout.
Warm of koud serveren bij brood
SALADEBEREIDING:
Maak een kruidenssalade met fijne frisee en kruidenmengeling van koriander, peterselie, basilicum en een beetje citroenmelisse.
Kruiden met fijne olijfolie en enkele druppels citroensap.
Schik de salade op het bord en verdeel hierop de stukken paling
bertal zegt:
Lijkt me verstandig om op je vrije dagen, maar alle palingvissers niet meer het water op stuurt, sorry, maar één palinkje is toch wel lekker :);)
m.v.g. Bert Allers