Recept
« Terug naar recepten
Spareribs
PT90M
Spareribs
Een heerlijk spareribs recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spareribs te bereiden
Het eerste deel van het recept kan u de dag voordien al klaarmaken: kook de spareribs in wat water, samen met de met kruidnagels beprikte uien, het preiwit, de selderie, de ham, het grof zout en de fijngestampte peperbolletjes.
Laat een uur koken, giet af en laat afkoelen.
Tweede deel : giet het kookvocht door een puntzeef en laat het voor 3/4 inkoken.
Voeg vervolgens een fles Chilisaus en een halve fles ketchup toe.
Laat sudderen tot de saus aan de lepel blijft kleven: dit betekent dat de saus dik genoeg is.
Voeg wat fijngehakte rozemarijn toe aan de saus en laat afkoelen.
Dompel de spareribs in de saus tot ze goed doordrenkt zijn.
Grill vervolgens zachtjes op de barbecue, maar laat het vlees niet aanbranden.
Warm de rest van de saus op en serveer ze in een sauskommetje.
Tip : Als u de saus te vloeibaar of te pikant vindt, kan u gerust wat bruine suiker toevoegen.
Laat een uur koken, giet af en laat afkoelen.
Tweede deel : giet het kookvocht door een puntzeef en laat het voor 3/4 inkoken.
Voeg vervolgens een fles Chilisaus en een halve fles ketchup toe.
Laat sudderen tot de saus aan de lepel blijft kleven: dit betekent dat de saus dik genoeg is.
Voeg wat fijngehakte rozemarijn toe aan de saus en laat afkoelen.
Dompel de spareribs in de saus tot ze goed doordrenkt zijn.
Grill vervolgens zachtjes op de barbecue, maar laat het vlees niet aanbranden.
Warm de rest van de saus op en serveer ze in een sauskommetje.
Tip : Als u de saus te vloeibaar of te pikant vindt, kan u gerust wat bruine suiker toevoegen.
Mijn kookverhaal (Martine De Clercq)
Een kleine anekdote: Hervé Raphonel, chef in de restaurants van Conrad International Brussels, nodigde in 1995 enkele vermaarde Amerikaanse koks uit. Een Texaanse chef verklapte hem toen dit heerlijke recept voor spareribs.