KookJij

Speculaas

Een heerlijk speculaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speculaas te bereiden

Zeef de bloem en de basterdsuiker. Doe de bloem, een snufje zout, de basterdsuiker, de specerijen en de harde boter in een kom. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Kneed het deeg met koude hand tot een samenhangende massa die niet brokkelt. Hou de andere hand schoon. Laat het deeg het liefst een nachtje, maar minstens een uur, op een koele plaats rusten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bakker Rol.

bakker Rol. zegt:
Hallo.

Binnen kort leg ik uit hoe men brood bakt.

Voor speculaas plank gebruikt men aardappelmeel, of rijstebloem. verkrijgbaar bij de bakker,

laat het koekdeeg een nacht rusten.
Esther Loen

Esther Loen zegt:
Speculaas recept voor: Esther loen.
Sinterklaas

Sinterklaas zegt:
Corrie: het helpt om de speculaasplank en het deeg af te koelen voor je de koek(jes) probeert te maken.
corrie

corrie zegt:
Goedenmorgen.Ondanks dat ik de speculaasplank met bloem bestrooi valt het deeg er niet uit.Wat doe ik verkeert.Groetjes Corrie.
R-djo

R-djo zegt:
ben benieuwed ik gha het nu maaken :P:D kijken of het lekker is
pipo

pipo zegt:
ben benieuwd ga het morgen proberen;)
Julaam

Julaam zegt:
heel lekker recept hoor:p
we hebben het in de schoolkrant gezet;)