Recept
« Terug naar recepten
Speculaasbrokken met chocoladestukjes
PT120M
Speculaasbrokken met chocoladestukjes
Een heerlijk speculaasbrokken met chocoladestukjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speculaasbrokken met chocoladestukjes te bereiden
Doe het bakmeel met de speculaaskruiden, zout, suiker en boter in een kom en mix met 2 messen of een handmixer tot een kruimelig deeg. Voeg melk toe en mix tot een soepel deeg.
Kneed met de hand de gehakte chocolade door het deeg en verpak het in verhoudfolie.
Laat het een half uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Rol het deeg uit tot een dikke lap van circa 1cm en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Snijd naar keuze vormen van gelijke grootte.
Bak de speculaas in circa 20 minuten bruin.
Laat afkoelen op het bakpapier en breek het in stukken.
Kneed met de hand de gehakte chocolade door het deeg en verpak het in verhoudfolie.
Laat het een half uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Rol het deeg uit tot een dikke lap van circa 1cm en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Snijd naar keuze vormen van gelijke grootte.
Bak de speculaas in circa 20 minuten bruin.
Laat afkoelen op het bakpapier en breek het in stukken.
Gijs zegt: