Recept
« Terug naar recepten
Speltlasagne met groenten en geitenkaas
PT75M
Speltlasagne met groenten en geitenkaas
Een heerlijk speltlasagne met groenten en geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Speltlasagne met groenten en geitenkaas te bereiden
Neem een diepe ovenschotel waar 3 vellen lasagne naast elkaar kunnen liggen en vet in met 1 eetl. olijfolie. Leg de lasagnevellen in een schaal water.
Snipper de uien fijn. Snij de courgettes in dunne plakjes.
Meng de geitenkaas met 2 dl sojamelk en het paprikapoeder.
Roer de natuurbuchette glad met de zure room en 1 dl sojamelk.
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de uien 5 min. op een zacht vuur. Voeg de courgette en de tijm toe en bak nog 15 min. op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
Voeg de doperwtjes toe en warm ± 5 min. mee, tot ze ontdooid zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Leg 3 lasagnevellen op de bodem van de ovenschaal en bedek met de helft van de geitenkaassojamelkmengeling. Verdeel de helft van de groenten over de kaas.
Dek af met 3 lasagnevellen en verdeel de rest van de geitenkaas-sojamelkmengeling erover. Schep de rest van de groenten op de kaas. Dek af met 3 vellen lasagne en verdeel de natuurbuchette erover. Bestrooi eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne ±. 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven tot hij gaar en goudbruin is. Zet naar wens nog even onder de grill.
Laat de lasagne 5 à 10 min. rusten voor u hem opdient.
Serveer met een groen slaatje.
Snipper de uien fijn. Snij de courgettes in dunne plakjes.
Meng de geitenkaas met 2 dl sojamelk en het paprikapoeder.
Roer de natuurbuchette glad met de zure room en 1 dl sojamelk.
Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de uien 5 min. op een zacht vuur. Voeg de courgette en de tijm toe en bak nog 15 min. op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
Voeg de doperwtjes toe en warm ± 5 min. mee, tot ze ontdooid zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Leg 3 lasagnevellen op de bodem van de ovenschaal en bedek met de helft van de geitenkaassojamelkmengeling. Verdeel de helft van de groenten over de kaas.
Dek af met 3 lasagnevellen en verdeel de rest van de geitenkaas-sojamelkmengeling erover. Schep de rest van de groenten op de kaas. Dek af met 3 vellen lasagne en verdeel de natuurbuchette erover. Bestrooi eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne ±. 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven tot hij gaar en goudbruin is. Zet naar wens nog even onder de grill.
Laat de lasagne 5 à 10 min. rusten voor u hem opdient.
Serveer met een groen slaatje.